Vauhdikas myyntiassistentti nauttii uuden oppimisesta

Sofia Kangas on vastikään aloittanut LST uransa myyntiassistenttina ja nauttii monipuolisesta työstä kannustavassa työilmapiirissä. Onnekas sattuma ja veljen tarinat herättivät kiinnostuksen alaa kohtaan ja saivat Sofian vaihtamaan elintarvikelaboratoriosta LST Servicen riveihin.

Vaikka Sofia on uusi lstläinen, on hänellä pitkä ja monipuolinen työkokemus, joka osuu täydellisesti myyntiassistentin työhön. Ennen LST:lle siirtymistään Sofia työskenteli useamman vuoden yksityisen elintarvikelaboratorion toimistossa assistenttina. Työkokemusta kertyi asiakaspalvelun, markkinoinnin, logistiikan ja myynnin tehtävistä sekä verkkosivujen luomisesta.

– Huomasin sattumalta työpaikkailmoituksen ja totesin, että työkokemukseni perusteella sopisin täydellisesti myyntiassistentiksi. Veljeni työskentelee telakkaympäristössä ja hän kertoo aina mielenkiintoisia tarinoita työstään, joten sekin innosti alalle, Sofia kertoo.

Työssä motivoi uuden oppiminen ja monipuolisuus

– Parasta työssä on sen monipuolisuus ja vapaus. Yksikään päivä ei ole samanlainen ja saan työskennellä innostavien ja taitavien ihmisten ympäröimänä. Työ on suhteellisen vapaata, mikä kertoo siitä, että työnantaja luottaa alaisiinsa, Sofia kuvailee työn ja lstläisyyden parhaita puolia.

Myyntiassistentin työhön kuuluvat hyvin monipuoliset tehtävät aina asiakaspalvelusta ja tilausten käsittelystä laskutukseen ja tavaran vastaanottoon. Myöhemmin työhön olisi tarkoitus sisällyttää myös markkinoinnin tehtäviä.

Monipuolinen työ on usein myös hektistä, mutta Sofia nimeää yhdeksi vahvuudekseen rauhallisuuden, joka on hyödyksi kiireisessä työympäristössä.

– Innostun siitä, kun saa oppia uutta ja olen luontaisesti utelias kaiken uuden oppimista kohtaan. LST:llä ei myöskään säästellä positiivista ja rakentavaa palautetta, mikä jo itsessään pitää työinnon ja motivaation yllä, Sofia kertoo.

Moottoripyörän selkään tuulettumaan

Työn vastapainoksi tarvitaan hyvät harrastukset, varsinkin kun työ on kiireistä. Sofia lataa akkujaan vapaa-ajalla patikoiden, kokkailen ja videopelejä pelaten. Harrastuksista löytyy myös vauhtia ja vaarallisia tekijöitä.

– Kesäisin tulee ajettua moottoripyörää ja uutena harrastuksen aloitin nyt purjehtimisen, hän kertoo.