Rauman keskustassa sijaitsevaa entisen kenkätehtaan kiinteistöä saneerataan toimisto- ja hotellikäyttöön. Projektin sähkösuunnittelusta vastaa LST Engineering.

Myllymäenkatu 3:ssa sijaitseva rakennus on peräisin 1800-luvulta. Siinä on pitkään sijainnut erilaisia ravintoloita, ja viimeksi kirpputori ja kuntosali. Uudessa saneerausprojektissa rakennuksen ensimmäiseen kerrokseen tulee Place to Sleep -hotelli, jossa on noin 25 huonetta sekä aputiloja. Työn tilaaja on raumalainen RPR Invest Oy.

Toiseen kerrokseen rakennetaan avokonttorityyppisiä toimistotiloja, neuvottelu- ja taukotiloja sekä teknisiä tiloja ohjelmistoalan yrityksen käyttöön.

– Toimistotilassa on haluttu jättää näkyville rakennuksen vanhat tiiliseinät ja korkeat katot. Näin on saatu teollisuustilan vaikutelma säilymään, sanoo Jari Olkkonen, LST Engineeringin toimitusjohtaja.

Toisen kerroksen työn tilaaja on tilojen tuleva vuokralainen Progman Oy yhdessä RPR Investin kanssa.

Sähkösuunnittelu LST Engineeringin vastuulla

LST Engineering vastaa sähkösuunnittelusta kohteen molemmissa kerroksissa.

– Projekti on työllistänyt kaksi sähkösuunnittelijaa tähän mennessä jo kuukauden ajan. Olemme suunnitelleet tilojen kaapelireitit ja valaistuksen uudelleen, samoin pistorasia- ja ATK-verkot. Myös sähkökeskukset on uusittu molemmissa kerroksissa, Olkkonen kertoo.

Saneerattavien tilojen pinta-ala on yhteensä noin 1 500 m2. Yhteistyökumppaneina projektissa ovat sähköurakoitsija, rakennuttaja ja arkkitehti.

– Projekti on meille tärkeä päänavaus kiinteistöpuolen sähkösuunnittelulle Rauman talousalueella. Toivomme yhteistyön jatkuvan myös tulevaisuudessa tilaajayritysten kanssa, Olkkonen summaa.