UPS-kontin menestyksekäs käyttöönotto

Etelä-Suomalainen yritys sai LST:ltä apua sähkönsyötön ongelmaan, kun valtakunnan verkko piti sovittaa uusien laitteiden vaatimuksille sopivaksi.

Asiakkaalle räätälöidyllä Eaton 9PHD Marine -mallin UPS-laiteella voidaan muuttaa sähköverkon jännitettä ja taajuutta haluttuun suuntaan. Kyseisiä laitteita käytetään esimerkiksi laivoilla, joissa laivan oma sähköverkko ei sovi suoraan suomalaiseen sähköverkkoon.

Asiakkaan kohdalla jännitettä ja taajuutta oli tarpeen nostaa, joten muunnos tehtiin 400v/50Hz:stä 440/60Hz:iin. Nimellisteho laitteessa on 100kW.

Laite on rakennettu konttiin, jotta se on aina tarpeen tullen helposti liikuteltavissa ja voidaan siirtää aina käyttöpaikalle. Kontti on myös varustettu lämpöpumpulla, jotta voidaan taata optimaalinen käyntilämpötila.

Laite minimoi huollontarpeen

Tällaisilla laitteilla, joka nyt asiakkaalle rakennettiin, voidaan korvata vanhat muuttajat koneet, jotka perustuvat sähkömoottorin ja generaattorin yhdistelmään. Uusi laite on myös erittäin toimintavarma ja sen huollontarve on minimaalinen.

Vaikka laitteita pääasiassa käytetään laivoilla, joiden sähköverkko ei sovi suomalaiseen verkkoon, sopivat ne mainiosti myös muihin sovelluksiin, joissa käyttöjännite ja taajuus poikkeavat tavalla tai toisella normaalista.

LST:n asiakasyritys on ottanut UPS-laitteen menestyksekkäästi käyttöön ja on erittäin tyytyväinen sen toimintaan.