LST:n työntekijäjoukkoon reilu puoli vuotta sitten liittynyt Tomi Haarala toimii projektipäällikkönä puolustusvoimien projektissa, jossa suunnitellaan ja rakennetaan sähkö- ja viestijärjestelmiä Suomen puolustusvoimien ajoneuvoihin.

Alun perin Rymättylästä kotoisin oleva Tomi on opiskellut ja työskennellyt Oulussa, jossa hän viihtyi viimeiset 20 vuotta. Tomin aiemmat työtehtävät liittyivät IT-alaan. Oulusta tie johti takaisin kotiseuduille Lounais-Suomeen.

Nettisivukuva_Henkiloesittely_TomiSeurallinen ongelmanratkaisija

Nykyisessä työssään hänen tehtävänään on ennen kaikkea projektin aikataulun ja kontaktien hoitaminen sekä materiaalien hankkiminen. Toisaalta vastaantulevien ongelmien ratkominen ja ylipäätään toimeen tarttuminen on Tomin mukaan hänen arkipäiväänsä.

– Pidän työssäni erityisesti siitä, että täällä on hyvä tekemisen meininki. Se syntyy hauskoista ja energisistä työkavereista. Lyhyessä ajassa olen ehtinyt kotiutua hyvin ja viihdyn tehtävässäni. Tässä työssä ei ole kahta samanlaista päivää. Toisaalta pidän myös haasteista työssäni, sillä pidän ongelmanratkaisusta, Tomi kertoilee.

Tomi kokee työnsä olevan hänelle juuri sopiva, sillä hän on luonteeltaan seurallinen ja pitää tiimityöskentelystä.

Merellä rentoutuu

Vapaa-aikanaan Tomi urheilee mielellään. Hän pelaa sulkapalloa ja tennistä sekä käy lenkillä.

– Lenkkeillessä virkistyy ja saa uutta virtaa. Pidän luonnossa liikkumisesta muutenkin. Viime aikoina olen harrastanut myös purjehdusta, ja täytyy sanoa, että merielämä on vienyt mennessään. Saaristoluonto on upea ja merellä saa keskittyä juuri siihen hetkeen, hän toteaa.

Ruma turkulainen?

Tomi sanoo viihtyvänsä hyvin Turussa.

– Olen muuttanut Oulusta tänne vasta hiljattain, joten harrastukseni ovat vasta muotoutumassa. Muutto tuntui helpolta, sillä kotikonnuillehan minä palasin. Osaan puhua paikallista kieltä ja ymmärrän sen vivahteita. Tuntuu, että Turussa on kiitettävästi kulttuuritoimintaa, ja siksi olenkin liikunnan ohella osallistunut monenlaisiin tapahtumiin. Iso osa vapaa-ajastani kuluu myös ystäviä tavatessa.

Tomin pitkäaikainen harrastus on ollut partio, jota hän on harrastanut lapsesta saakka. Edelleenkin satunnaiset partioprojektit saattavat viedä hänet mukanaan, mutta ennen kaikkea harrastus on muovannut hänestä aktiivisen toiminnan miehen. Partioharrastuksesta on peräisin hänen yleisöä pysäyttävä lempinimensä ”Ruma”, joka toimii myös ketteränä keskustelunavauksena. Tomi saattaa ainakin partiossa esittäytyä vakavalla ilmeellä uusille ihmisille sanomalla ”Moi, mä oon Ruma…”.