lst_referenssi_tallink

Työn kärkimies Martti Lahtinen LST:stä.

Meyer Turun telakalla on syksyn aikana tehty rakenteilla olevaan Tallink-varustamon Megastar-laivaan 11 kV –kaapelien asennustyö. Työ piti sisällään kaapelien vedot, kytkennät, suojaukset sekä testaukset. Työhön osallistui noin 15 sähköasentajaa ja sähkömetallimiestä. Työn kärkimiehenä toimi Martti Lahtinen LST:stä, ja asennuksen tilaaja oli Meyer Turku.

Kyseessä oli LST:n ensimmäinen kokonainen 11 kV-järjestelmän kaapelointityö. Vastaavia pienempiä asennuksia on tehty esimerkiksi RCCL:n risteilijöiden Azipod-huoneiden sähköasennusten yhteydessä. LST:n tekemä työ onnistui hyvin ja se valmistui marraskuun alkupuolella.

M/S Megastar on Tallinkin tilaama matkustaja-autolautta, joka tilattiin Meyer Turulta syksyllä 2015. Laivan suunniteltu luovutus on alkuvuodesta 2017.

Megastarilla asennustyöt vaativat uusien työtapojen omaksumista kuten esimerkiksi kaapelien päätteiden tekemisessä. LST suoritti myös korkeajännitetestejä, joihin ammattitaitoa löytyi LST Marinen tiimistä. Korkeajännitetestit suoritti Juha Vainio.