Osana LST Group -konsernia toimii LST Engineering Oy, joka suunnittelee ja toteuttaa sähkö- ja automaatioprojekteja avaimet käteen -periaatteella. Yritys on perustettu vuonna 1992 ja sen omistavat yrityksen työntekijät yhdessä LST Groupin kanssa. LST Engineering tunnetaan ennen kaikkea vahvasta laivateollisuuden osaamisestaan.

 

 

 

 

 

 

 

Olemme alusta saakka toimineet laivateollisuuden, teollisuuden sekä puolustusvoimien projektien parissa. Tekemästämme työstä pääosa on sähkösuunnittelua, mutta jonkin verran teemme myös projektointia, kertoo LST Engineering Oy:n toimitusjohtaja Jari Olkkonen.

Konsernin laajuus tuo etuja

Olkkosen mukaan LST Engineeringin vahvuudet tulevat esiin erityisesti joustavuudessa ja hyvässä yhteistyökyvyssä niin konsernin sisällä kuin asiakkaan kanssa.

– Iso konserni taustallamme on merkittävä etu asiakkaillemme. Voimme ratkoa kaikki kysymykset saumattomasti suunnittelun ja tuotannon välillä, jolloin asiat etenevät luotettavasti ja ajallaan. Kun samasta talosta saa sekä sähkösuunnittelun että toteutuksen, jää asiakkaalle enemmän aikaa keskittyä olennaiseen. Esimerkiksi asiakkaalle valvontatyöt jäävät vähäisemmiksi, kun LST Group hoitaa asian. LST Engineeringin ja konsernin muiden yritysten työntekijät tuntevat toisensa ja osaavat viedä projekteja yhteistyössä eteenpäin, Olkkonen selventää.

Jatkuvaa kehitystä

LST Engineeringillä sähkösuunnittelijoilla on vankka kokemus etenkin laivasuunnittelussa ja puolustusvoimien hankkeissa.

– Tulevaisuudessa keskitymme etenkin ylläpitämään ja kehittämään osaamistamme eri suunnittelualoilla. Lisäksi tekniikan nopeassa kehityksessä on oltava tiukasti mukana. Keskitymme jatkossakin siihen, että kaikki suunnittelemamme aineisto on laadukasta ja toimimme LST Groupin muiden yritysten kanssa tiiviissä yhteistyössä. Hallittu projekti alusta jälkihoitoon asti on meille itsestäänselvyys, Olkkonen luonnehtii.