Rudus varautui tulevaisuuden kasvavaan sähköntarpeeseen etukäteen

Rudus laajentaa Piikkiössä olevan tuotantoalueensa toimintaa lähivuosina ja sähköntarve tulee kaksinkertaistumaan. LST:n rakentama uusi muuntamo ja keskijänniteliittymä takaavat, että sähköä riittää myös tulevaisuudessa.

Rudus Oy valmistaa ja myy kivipohjaisia rakennusmateriaaleja. Sillä on toimipisteitä ympäri Suomea: kiviainespisteitä, betoniasemia sekä kierrätettävien rakennusmateriaalien vastaanottopisteitä.

Piikkiössä Ruduksella on tuotantoalue, jossa on laaja kivilouhos ja kivien murska-asema. Vuonna 2020 alueelle tullaan avaamaan asfalttiasema ja muutamaa vuotta myöhemmin myös betoniasema. Laajentuneen toiminnan myötä sähkötehon tarve tulee kaksinkertaistumaan, joten vanha muuntamo ei olisi riittänyt vastaamaan kasvaneeseen sähkönkulutukseen.

Esa Dragon, Jouni Koistinen ja Esa Lindell.

Uusi muuntamo palvelee koko tuotantoaluetta

Kun kasvavaan sähköntarpeeseen havahduttiin, Rudukselta otettiin yhteyttä LST:hen.

– Ensimmäinen tiedustelu tuli meille vuoden 2018 alussa. Ensin katsoimme, mikä tulee olemaan koko tuotantoalueen tehontarve ja sen perusteella valitsimme sopivan muuntamon. Rudus osoitti muuntamolle sopivan paikan tuotantoalueen laidalta. Varsinainen rakennustyö tehtiin vuonna 2019, kertoo huoltoteknikko Esa Lindell LST:ltä.

LST suositteli Rudukselle myös siirtymistä keskijänniteliittymään, joka sopii paremmin suureen sähkönkäyttöön. Uusi liittymä otettiin muuntamon suunnittelussa huomioon. Suunnittelusta vastasi Esa Lindell ja rakentamisesta sähköasentaja Esa Dragon.

LST oli tuttu, luotettava kumppani

Kivilouhoksen reunalle noussut muuntamo tulee täyttämään koko tuotantoalueen sähkötehon tarpeen vuosiksi eteenpäin.

– LST oli helppo valinta projektin toteuttajaksi, sillä meillä on pitkäaikaista kokemusta yhteistyöstä heidän kanssaan. Kaiken lisäksi molemmat Esat ovat meille tuttuja, ja Esa Dragonista on tullut meille oikein sähköasennusten ”luottopakki”, kehuu Ruduksen tuotepäällikkö Jouni Koistinen.

– Kaikki meni heidän kanssaan taas kerran helposti. LST on hyvä, luotettava yhteistyökumppani, ja heillä on hyvä palvelu. Heiltä olemme saaneet hyödyllisiä vinkkejä myös muihin kuin sähköasennusasioihin.