Turun Sähköpalvelu oli mukana toteuttamassa asunto-osakeyhtiö Kerttulinkatu 12 linjasaneerausta. Saneerausurakka toteutettiin kokonaisvastuu-urakkana, jossa Turun Sähköpalvelu osallistui yhdessä pääurakoitsijan ja tilaajan kanssa kohteen suunnitteluun. Saneeraus valmistui ajoissa ja budjetissa pysyttiin.

Kerttulinkadun asunto-osakeyhtiön rakennukset on rakennettu 1960-luvun alussa. Taloyhtiö toteutti putkien kuntokartoituksen, ja sen tuloksena päätettiin aloittaa koko talon linjasaneeraus.

– Tutkimme meille järkevintä ratkaisua ja päädyimme isompaan linjasaneeraukseen, jossa vaihdettiin viemäriputket ja samalla sähköt. Toteutimme saneerauksen kokonaisvastuu-urakkana, josta päävastuun kantoi valitsemamme rakennusyhtiö ja alihankkijat. Näin työt etenivät sujuvasti ja täysin aikataulussa. Myös budjetti pysyi aiotussa, kiittelee taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Eeva Grönroos.

Talon asukkaat ovat olleet tyytyväisiä remontin sujumiseen sekä lopputulokseen.

– Meillä oli säännöllisesti työmaakokouksia, joten olimme koko ajan kartalla missä mennään. Annetut aikataulut ja lupaukset pitivät hienosti. Myös viestintä asukkaiden suuntaan toimi. Koko urakka saatiin valmiiksi vähän yli puolessa vuodessa. Suosittelen kaikkia urakan toimijoita erittäin mielelläni, Grönroos sanoo.

Muutoksia asukkaiden toiveesta

Saneerauksen yhteydessä uusittiin mm. kiinteistön sähkökeskukset ja nousukaapelit sekä uusittiin porrashuoneiden, yleisten tilojen ja saunan sähköt ja valaistus. Lisäksi taloyhtiö sai uuden tele- ja antenniverkon. Yhtiössä on 42 asuinhuoneistoa ja 5 liikehuoneistoa.

– Kaikki kylpyhuoneiden sähköt ja valaistukset uusittiin ja asukkaat saivat muun muassa mukavuuslattialämmityksen. Lisäksi asukkailla oli mahdollisuus tilata keittiö- ja huoneistoremontteja urakan aikana omalla kustannuksellaan, Turun Sähköpalvelun Mikko Loikas kertoo.

Turun Sähköpalvelu Oy tarjoaa ammattitaitoiset sähköasennukset niin koteihin kuin kiinteistöihinkin sekä asentaa ja huoltaa verkkopalvelut, palohälytinjärjestelmät ja antennit nopeasti ja turvallisesti. www.turunsahkopalvelu.fi