Kuva Polariksesta

Kuva: Arctech Helsinki Shipyard

 

 

 

 

 

 

 

 

Helsingin Hietalahden telakalla toimiva Arctech Helsinki Shipyard on erikoistunut arktiseen meriteknologiaan ja laivanrakennukseen. Yrityksen päätuotteita ovat jäänmurtajat sekä arktiset offshore- ja erikoisalukset. LST Group on tehnyt Helsingin telakalla töitä 90-luvun alusta lähtien.

– Yhteistyötä on tehty jo lähes 25 vuotta. LST Group on ollut meillä sähkötöissä kokonaistoimittajana, erilaisissa projekteissa alihankkijana ja olemme ostaneet heiltä myös työnjohtoa projekteihimme, sanoo Arctechin työnjohtaja Raimo Yli-Ristaniemi.

Arctech rakentaa parhaillaan uutta jäänmurtajaa Suomeen: NB 510 Polaris valmistuu 2016 kevään aikana. Jäänmurtaja edustaa uusinta huipputeknologiaa ja se on suunniteltu erityisesti Itämeren vaativaan jäänmurtoon.

– Polariksen osalta LST Group on ollut mukana sähkötöissä nyt noin puolen vuoden ajan. Heiltä on ollut 20 työntekijää alusta tekemässä.

”Asiat hoituvat, kuten on sovittu”

Arctechille yhteistyökumppanin valinnassa on tärkeää hinta-laatu-suhde, luotettavuus ja yrityksen toimintatapojen tuntemus.

– Pitkä yhteistyömme LST Groupin kanssa mahdollistaa sen, että tunnemme toistemme toimintatavat ja kanssakäyminen on helppoa. Asiat hoituvat LST Groupin kanssa, kuten olemme sopineet. He ovat luotettava toimia, jonka asentajat ja työnjohto ovat ammattilaisia, Yli-Ristaniemi sanoo.

Helsingin telakka perustettiin vuonna 1865 ja telakalta on luovutettu yli 500 laivaa mukaan lukien 60 prosenttia maailman toiminnassa olevista jäänmurtajista. Arctech Helsinki Shipyard Oy on venäläisen United Shipbuilding Corporationin (USC) omistama yritys. Arctech toimii Helsingin Hietalahden telakalla ja yrityksessä työskentelee noin 580 työntekijää. www.arctech.fi