”Rakentamisen tahti on nopeutunut”

LST Teollisuussähkön työnjohtaja Ari Heikkinen reissaa sinne, missä seuraava työkohde sijaitsee. Tällä hetkellä Teollisuussähkön asiantuntijat aloittavat Gasumin biosähkölaitoksen rakentamista Lohjalla. ”Nykyään rakennusprojektit ovat nopeita, ja kun työt pääset kunnolla alkuun, pitää olla monessa paikassa samaan aikaan.”

Työnjohtaja Ari Heikkinen on työskennellyt sähköasennusten parissa koko työuransa, ensin asentajana ja sitten työnjohtajana. LST Groupin palvelukseen hän tuli vuonna 2004. LST Teollisuussähkö toteuttaa projekteja Suomessa ja ulkomailla, joten työ on vienyt Arin moniin erilaisiin kohteisiin, yhtenä kesänä Tanskaan asti.

LST Teollisuussähkö hoitaa teollisuuden sähköistyksiä, instrumentointeja sekä impulssi- ja pienputkitöitä. Lisäksi yrityksessä tehdään suunnittelu-, huolto-, saneeraus-, korjaus- ja perusparannustöitä.

– Esimerkiksi ennen Lohjan urakan aloitusta olimme tekemässä sähköistyksiä Naantalin jalostamolla. Lohjalla vastaamme biolaitoksen rakennussähköistyksistä ja prosessiautomaatiosta. Prosessiautomaatio on toteutettu myös Topinojalla sijaitsevaan vastaavaan laitokseen, Heikkinen kertoo.

– Työni on mielenkiintoista, ja viikot tuntuvat menevän siksi todella nopeasti. Mielenkiintoisinta on se, että työpäivät ja työmaat ovat vaihtelevia.

Tällä hetkellä Lohjan laitos on vasta alkutekijöissä, ja LST Teollisuussähkön asiantuntijoista on paikan päällä töissä vasta viisi henkilöä.

– Rakentamisen mukaan sitten väki lisääntyy. Projektit ovat nopeita, ja tämäkin laitos on valmis jo syys-lokakuussa. Rakentamisen tyyli on muuttunut tiiviimmäksi, ja se tarkoittaa työn jaksotuksen kannalta, että jossain vaiheessa on hetki, kun pitäisi olla monessa paikassa samaan aikaan. Me saamme onneksi ammattitaitoista työvoimaa paikalle konsernin sisältä, silloin kun sitä tarvitaan.

Korona muutti työtapoja

Korona ei ole hidastanut Teollisuussähkön projekteja, mutta työtapoja on pitänyt ajatella uusiksi.

– Olemme tehostaneet hygienia-asioita ja pidämme turvaetäisyyksistä huolta. Korona otetaan oikeastaan kaikessa työssämme huomioon. Olemme tähän asti kaikki onneksi pysyneet terveinä. Epidemia ei sinänsä hidasta töitä, kun asiat tehdään järkevästi ja suunnitellen, Heikkinen sanoo.

Turun saaristo kutsuu kesällä

Vapaa-ajalla Ari Heikkisen pitää kiireisenä perheen kanssa touhuilu ja erilaiset harrastukset.

– Meillä on kolme lasta, joten siinä riittää menoa. Pelaan myös salibandyä ja kesällä veneilemme. Kalastamaan suuntaan mieluiten Turun lähisaaristoon. Seutu on tuttu, sillä olen asunut Turussa 80-luvun alusta lähtien.