Mikapetteri Hintsa toimii toista vuotta sähköasentajana LST Production -yhtiössä. Työ on vienyt jo esimerkiksi Norjaan hytinrakennushommiin.

Hintsa työskentelee Suomessa muun muassa sähköasennusten ja käyttöönottojen parissa Maskun hyttitehtaalla. Maaliskuussa 2018 hän lähti ensimmäiselle ulkomaankomennukselleen Norjaan. Työskentely uudessa ympäristössä erosi tavanomaisista rutiineista monella tavalla.

– Siellä piti mennä telakan ajan mukaan ‒ teimme, mitä siellä sai tehdä, milloin sai tehdä ja miten sai tehdä. Työolosuhteet olivat hyvin vaihtelevat.

Suomen kahdeksantuntiset työpäivät vaihtuivat kahteentoista tuntiin. Työmaalla oltiin paljon yhteyksissä paikallisten kanssa ja kommunikointi hoidettiin luonnollisesti englanniksi.

– Se oli erittäin kiinnostavaa, ja lähtisin kyllä toisenkin kerran.

Harjoittelun ja armeijan jälkeen työelämään

Kesällä tulee kaksi vuotta siitä, kun Hintsa aloitti työt LST:llä. Hän valmistui sähkö- ja automaatioasentajaksi vuonna 2015. Sen jälkeen hän vietti vuoden armeijassa.

Armeijan jälkeen edessä oli työnhaku. LST Production haki työntekijöitä, ja Hintsa lähetti hakemuksen. Hän oli ollut LST Productionilla harjoittelussa opiskeluaikana, joten se tuntui luontevalta valinnalta.

Hintsa tarttui puhelimeen ja sai sovittua itselleen haastattelun. Siitä lähtien hän on työskennellyt LST:llä.

Itsenäinen työ motivoi

Sähköasennuksen pariin Hintsan ohjasi ongelmanratkaisukyky.

– Tykkään paljon ongelmanratkaisusta ja myös siitä, että jos minut määrätään työmaalle, niin yleensä pystyn vastaamaan siitä itse ja joudun käyttämään omaa ajatustyötä.

Vaihtelevat työtilanteet pitävät mielenkiinnon yllä.

– En välttämättä jaksaisi tehdä sellaista työtä, jossa tekisin joka päivä samaa hommaa.

Esimerkiksi Norjan komennolla yllättäviäkin tilanteita tuli vastaan ja niitä pääsi ratkomaan.

Vauvanhoitoa vapaa-ajalla

Suurin osa Hintsan vapaa-ajasta menee viime vuoden loppupuolella syntyneen esikoisen kanssa. Hintsa harrastaa aktiivisesti uintia, mutta tuoreena isänä aikaa kuluu nyt aiempaa enemmän kotona.

Isänsä kanssa Hintsa harrastaa pienmoottorien ja autojen kokoamista. Moottorien väsäily, purkaminen ja rakentaminen on omanlaistaan ongelmanratkaisua. Samanlaista aivojumppaa tulee siis tehtyä niin töissä kuin vapaallakin.