Moottorin kuntotarkistus pelasti pidemmältä tuotantokatkolta

Ruskolainen muovilevyjä valmistava Röchling Rimito Plast päivitti LST Servicen avulla linjaston sulapumpun moottorin nykyaikaiseen malliin. Päivitystarve huomattiin säännöllisen moottorihuollon lomassa. Jos vikaa ei olisi huomattu ajoissa, olisi edessä voinut olla pitkä katko tuotannossa. LST Servicen automaatio-osaaminen oli tärkeä lisä.

Röchling Rimito Plast valmistaa korkealaatuisia muovilevyjä, joista jatkojalostetaan esimerkiksi peräkärryjen kuomuja, autojen tavaratilan mattoja, paljuja ja veneitä. Uusi moottori hankittiin sulapumppuun, joka ylläpitää muovimassan paineen tasaisuutta linjalla.

– LST Serviceltä oltiin tekemässä kaksi kertaa vuodessa tehtävää moottorin rutiinitarkastusta ja -huoltoa. Siinä huomattiin, että moottori voisi olla aika vaihtaa uuteen, kertoo Röchling Rimito Plastin huoltopäällikkö Teemu Vilminko.

Kokonaisprojekti hoidettiin LST Servicen kautta.

– Meille asiakkaana tämä oli helppo ratkaisu. Annoimme LST:lle lähtötiedot ja he hoitivat kaiken muun. Saimme myös mekaaniset sovitusosat ja niiden asennuksen heidän kauttaan.

Tasavirrasta vaihtovirtaan

Moottorin malli päivitettiin uuteen.

– Vanha moottori oli tasavirtamoottori, nykyinen on vaihtovirtamoottori. Uusi käyttö on myös nykyaikainen ja tarjoaa enemmän ja tarkempaa informaatiota moottorin tilasta, Vilminko sanoo.

Laitteeseen kuuluu myös automaatiotekniikkaa.

– Moottori ja sen käyttö vaihdettiin myös LST Servicen avulla. Heiltä löytyi osaamista automaatiopuoleen, joka oli meille ehdottomasti plussaa.

Ennakoivasta huollosta on hyötyä

Röchling Rimito Plast on tehnyt jo pidempään yhteistyötä LST Servicen kanssa.

– Kaksi kertaa vuodessa tehtävät moottorihuollot ja käyttötarkistukset ovat hyödyllisiä. Tälläkin kertaa päästiin vikaan kiinni ennakoivasti. Jos moottorin kuntoa ei olisi säännöllisesti seurattu, olisi seurauksena voinut olla pitkä katkos tuotantoon. Näitä moottoreita ei ole varastossa odottamassa, joten nyt päästiin pienimmällä mahdollisella vaivalla.

Vilminko pitää moottoreiden säännöllisiä kuntotarkistuksia tärkeänä osana konelinjojen kunnonseurantaa.

– Näitä moottoreiden kuntotarkistuksia voi verrata ihmisten terveystarkastuksiin: kun säännöllisesti tutkitaan, niin viat ja ongelmat saadaan korjattua ajoissa.

Röchling Rimito Plast Oy on erikoistunut lämpömuovattavien ABS-, HDPE-, PP- levyjen sekä polyolefiinipohjaisten erikoislevyjensuulakepuristukseen. Korkealaatuisia tuotteitamme käytetään mm. ajoneuvo-, vene ja pakkausteollisuudessa. Laatujärjestelmämme on sertifioitu ISO 9001:2015 sekä ISO 14000:2015 mukaisesti. Röchling Rimito Plast Oy kuuluu Röchling konserniin, johon kuuluu 90 yksikköä ympäri maailman. Lue lisää >