Sähköisten laitteiden sarjavalmistukseen keskittyneen LST Production Oy:n yksikön päällikkö Markus Nukarinen aloitti tehtävässään kesäkuussa 2015. Koko yksikön toiminnasta vastaavan Markuksen työnkuva on laaja. Hänen tontilleen kuuluvat niin ostot, tuotanto kuin myyntikin. Markuksen omien sanojen mukaan työssä parasta onkin sen monipuolisuus ja työtoverit.

Markus Nukarinen on koulutukseltaan tuotantoautomaation insinööri ja tuotantotalouden diplomi-insinööri. Hän on työskennellyt aiemmin projektipäällikkönä Pemamek Oy:ssä kansainvälisissä automaatioprojekteissa. Tätä ennen hän työskenteli Stera Technologies Oy:ssä eri tehtävissä sekä Suomessa että ulkomailla. Ura vei esimerkiksi Intiaan projektipäällikön tehtäviin.

Markukselle hyvä työpäivä on sellainen, jossa asiat etenevät suunnitellusti ilman suurempia ongelmia. Työyhteisössä hän kertoo olevansa henkilö, joka on aina valmis auttamaan.

– Vaativinta työssäni on resurssien ja aikataulujen yhteensovittaminen. Minun vastuullani on varmistaa materiaalien saatavuus ja tekijöiden riittävyys. Toisaalta myös oman työajan jakaminen järkevällä tavalla tuo työpäiviin haastetta. Asiakkaalta tulevat muutokset nopealla aikataululla vaativat kykyä reagoida vaihtuviin tilanteisiin, Markus kertoo.

Kiireisen työpäivän vastapainoksi Markuksen vapaa-aika kuluu perheen kanssa puuhaillessa ja omakotitaloa remontoidessa. Pienet lapset Wille 3,5 vuotta ja Niklas 2 vuotta pitävät miehen liikkeessä.

– Lasten kanssa ei juuri ehdi pitkästymään, he kun ovat varsin aikaansaavia ja touhukkaita, Markus myhäilee.

Yksi Markuksen harrastus on museoajoneuvot. Hänellä on itsellään NSU Prinz -67, Jawa -56 ja Pappatunturi -81.

– Elämäntilanne tällä hetkellä on sellainen, että museoautoharrastus on hieman tauolla, koska jäljelle jäävä vapaa-aika on niin vähäistä. Tulevaisuudessa aion kuitenkin löytää enemmän aikaa harrastuksille ja ystäville.

Parhaiten Markus kokee rentoutuvansa perheen ja ystävien seurassa. Hän pitää saunasta ja herkullisista aterioista.

– Vapaa-ajan viettoon ei tarvita ihmeellisiä tai suuria elementtejä. Pelkkä rauhallinen koti-iltakin riittää, hän toteaa.