Luonnosta nauttiva sähkötarkastaja

Henry Laiho aloitti LST Servicellä toukokuussa 2019. Tukesin valtuuttamana sähkötarkastajana hän laajentaa yrityksen palvelutarjontaa. Laiho on nauttinut ajastaan LST:llä, sillä kohteet ja työt ovat vaihtelevia.

– Toimin LST Servicellä Tukesin valtuuttamana sähkötarkastajana. Työtehtäviini kuuluvat sähkölaitteistojen kuntotutkimus ja asiantuntijatehtävät, Laiho kertoo.

Sähkölaitteistoja on tarkkailtava säännöllisesti, jotta mahdollisiin vikoihin voidaan puuttua ajoissa.

– Toimenkuvanani on tutkia laitteiden asennusstandardien ja määräysten mukaista kuntoa ja arvioida niiden tulevaa käyttöikää. Tarkastelen myös laitteiden turvallisuutta.

Laiholla on sähkötekniikan perustutkinto sekä sähkölaitosasentajan erikoisammattitutkinto.

– Olen halunnut kouluttautua lisää vuosien varrella, joten olen käynyt useita kurssimuotoisia koulutuksia töiden ohella. Tällaisia ovat olleet esimerkiksi lääkintätiloissa ja räjähdysvaarallisissa tiloissa toimiminen.

Pitkä kokemus tarkastajan työstä

Laiholla on pitkä kokemus sähkötyön parista.

– Olin aiemmin Turku Energialla lähes viisitoista vuotta ja viimeiset seitsemän vuotta toimin valtuutetun tarkastajan mandaatilla.

LST Servicelle Laiho haki, koska kokee yrityksen tarjoavan mielenkiintoisia työtehtäviä.

– LST Service tuntui sopivalta vaihtoehdolta itselleni. On hienoa olla laaja-alaisessa konsernissa kehittämässä itseään ja omia taitojaan sekä laajentamassa samalla yrityksen tarkastustoimintaa.

Vaihtelevat ja poikkeavat työkohteet pitävät yllä mielenkiintoa

Laiho on viihtynyt LST Groupilla hyvin.

– Parasta työssäni ovat vaihtelevat ja tavallisesta poikkeavat työkohteet – kuten esimerkiksi Turun Linna tai TYKS:in helikopterikenttä. Tässä toimessa pääsee paikkoihin, johon ei normaalisti pääse. Saan kierrellä erilaisissa kohteissa ja se pitää työn mielenkiintoisena ja motivoivana.

Sähkötarkastajan työn vastapainoksi Laiho viettää paljon aikaa luonnossa.

– Töistä on välillä hyvä päästä irrottautumaan täysin. Vapaa-ajallani mökkeilen, veneilen, kalastan ja metsästän. Kuvassa olen Norjassa napannut juuri kahdenkymmenen kilon pallaksen, myhäilee Laiho.