Laatu- ja turvallisuuspäällikkö tuo tarkkuutta taloon

LST Groupin uutena laatu- ja turvallisuuspäällikkönä aloitti syyskuussa 2018 Ville-Pekka Ihatsu.

– Toimenkuvaani kuuluu laatupuolella ylläpitää ja kehittää LST:n ISO 9001 -laatujärjestelmää ja saada siihen liittyvät käytännön asiat hoitumaan mahdollisimman hyvin. Turvallisuuspuolella vastaan tieto- ja turvallisuusjärjestelmämme toimivuudesta ja kehityksestä, Ihatsu tiivistää.

Näiden lisäksi hän toimii työsuojelupäällikkönä ja vastaa siitä, että yrityksen työntekijöillä on turvalliset työolosuhteet ja poikkeamakohtiin puututaan.

– Haluan olla mukana arjen tekemisessä ja tehdä yhteistyötä eri tytäryhtiöidemme kanssa, jotta toimintamme tehostuu ja tulee entistä turvallisemmaksi.

Tarkka luonne vei laadun pariin

Ennen LST:tä Ihatsu on ollut töissä Uudenkaupungin autotehtaalla, ensin laatuinsinöörinä tuotelaatupuolella ja myöhemmin projektikoordinaattorina Daimlerin tuotannollistamisprojekteissa.

– Olen luonteeltani pikkutarkka ja tykkään tehdä asiat mahdollisimman hyvin, siksi minua kiinnostaa laatupuoli. Perusperiaatteena siellä on asioiden tekeminen huolella ja pyrkimys jatkuvasti parantaa olemassa olevia tuotteita ja järjestelmiä. Turvallisuuspuoli on hyvin samanlaista kuin laatupuoli, mutta siinä keskitytään enemmän ihmiseen.

Laatu ja turvallisuus on asiakkaiden etu

Ihatsun rooli ja LST:n hankkimat sertifikaatit kertovat, että konsernissa halutaan panostaa laatu- ja turvallisuusasioihin. Niistä hyötyvät myös asiakkaat.

– Voimassa oleva ISO 9001 -laatusertifikaattimme viestii, että otamme asiakkaiden toiveet ja pyynnöt vakavasti, ja pyrimme jatkuvasti kehittämään toimintaamme entistä asiakasystävällisempään suuntaan. Näin ollen voimme taata, että tuotteemme, palvelumme ja toimintamme ovat kunnossa.

– Turvallisuussertifikaattimme kertoo, että pidämme huolta työntekijöistämme. Haluamme, että he kiinnittävät huomiota turvallisuusasioihin myös asiakkaan työmailla, jolloin kaikkien muidenkin on turvallisempaa tehdä töitä.

Ihatsu uskoo, että kun laatu- ja turvallisuusprosessien ylläpito on keskitetty hänelle, LST:n eri yksiköiden vetäjien resurssit vapautuvat palvelemaan asiakkaita paremmin.

Rennosti ja ammattitaidolla

Ihatsu on ollut erittäin tyytyväinen LST:hen työnantajana.

– Työyhteisö on tuntunut avoimelta ja rennolta, mutta samalla työtä tehdään hyvin ammattimaisesti. On ollut mukavaa nähdä, miten asioita hoidetaan autotehdasta pienemmässä yrityksessä. Täällä näkee suuremman kokonaisuuden.

Vapaa-aika menee perheen parissa.

– Minulla on kolme lasta kotona, joten käytännössä kaikki vapaa-aika menee heidän kanssaan touhutessa. Tykkään ulkoilla perheeni kanssa tai viettää aikaa yhdessä ystäväperheiden kanssa. Nyt kun vielä ehtisi löytämään jonkun mieleisen urheiluharrastuksen.