nettisivukuva_uutinen_nesteNesteen Naantalin jalostamolla toteutetaan vuonna 2017 huoltoseisokki, jota LST Teollisuussähkö on valmistelemassa parhaillaan. Syys- ja joulukuun välillä tehdään 354 kilometriä sähkö- ja instrumentoinnin runkokaapelointeja.

– Se on merkittävä määrä kilometrejä, sama matka kuin Turusta Vaasaan, LST Teollisuussähkön toimitusjohtaja Mika Lehtonen sanoo.

LST Teollisuussähkö on mukana Naantalin ja Porvoon jalostamoiden isoissa huoltoprojekteissa jo viidettä kertaa. Sähkötyöt lisääntyvät jalostamon alueella noin vuotta ennen varsinaisen huollon alkua ja jatkuvat noin vuoden sen jälkeen. Varsinainen huoltoseisokki kestää noin kuukauden.

– Näin isot projektit eivät onnistuisi ilman LST Groupin yhteistoimintaa. Konsernista saamme taustatukea, tarvittavaa lisätyövoimaa ja osaamista. Se on erittäin tärkeää isoissa projekteissa, jotka kestävät vain rajatun ajan, Lehtonen korostaa.

Nesteen Naantalin jalostamon tuotantolinjalla valmistetaan mm. dieseliä, liuottimia, bitumia ja pienmoottoribensiiniä. Naantalin öljysatama on liikennemääriltään Suomen viidenneksi suurin. Siellä käy vuosittain noin 350 alusta, ja sen kautta kuljetetaan noin neljä miljoonaa tonnia öljyä vuodessa.