Näin mokaat huoltoseisakin kanssa - kolme yleisintä tapaa| LST
← Takaisin

Näin mokaat huoltoseisakin kanssa - kolme yleisintä tapaa

Ville Lehto, LST Service Oy

tammikuu 2025

Kaipaatko elämääsi lisää kaaosta, stressiä ja yllättäviä kustannuksia? Valvottuja öitä ja kiristäviä leukaperiä? Huoltoseisakit ovat kriittinen osa tuotannon ylläpitoa - ja siinä on muutama keskeinen tilaisuus, missä voi helposti päästä uuteen stressitasoennätykseen. Kas näin se käy!

Hard core stress procedure

1. Valitse asenne: 
Ennenkään mitään sattunut tai khyyllä tämä laite vielä

Lykkää huoltoa. Kriittisten laitteiden tarkastaminen ja huoltaminen kannattaa jättää kokonaan väliin - niistä seuraa isompia ongelmia tai odottamaton huoltoseisokki ja niistä saat pitkäkestoisen stressikuorman.

Älä ennakoi, älä tilaa etukäteiskartoitusta tai ennakkohuolto-osia, ne saattavat rauhoittaa hyvin alkuun päässeen yövalvomisen. Jos kuitenkin päätät huoltaa jonkun laitteen, älä mieti, mikä on toiminnalle kriittinen, vaan valitse huoltokohde sattumalta. Stressitaso saa takuuvarmasti lisäboostia!

2. Suunnittele vasta viime tipassa tai älä ollenkaan!

Taitavin stressinkerääjä ei ajattele eikä muista koko huoltoseisakkia. Ainakin seisakin voi jättää merkitsemättä kalenteriin tai tehdä sen aivan viime tipassa, kun resurssit ja varaosat ovat varatut kilpailijalle.

Luota siihen, että juuri teidän laitekantaanne sopivia varaosia löytyy - valmiista maailmasta! Älä kerro yrityksessäsi huoltoseisakista kenellekään, kyllä ne ihmiset sitten huomaavat - ja anna kesän yllättää! Näin saat levitettyä stressiä kätsästi myös laajemmalle organisaatiossanne.

3. Valitse kokematon kumppani hätäisesti

Kun seisakin valmistelussa tai toteutuksessa luotetaan kokemattomiin tekijöihin, ongelmia syntyy jo lähtöviivalla. Virheiden korjaaminen myöhemmin maksaa moninkertaisesti - satsaa siihen! 

Ja onko lopulta tarpeen tarkistaa teknistä osaamista, projektinjohtokykyä tai aiempaa osaamista huoltoseisakeista. Jos tavoitteena on maksimoida adrenaliinin virtaus veressä, niin ei todellakaan tarvitse.

Huoltoseisakin voi tehdä niin, että tuotanto vaarantuu - mutta vain jos valmistelut jätetään tekemättä, tai ne tehdään kiireellä. Käytä amatöörejä ja panosta viime tippaan tai selkeään myöhästymiseen. Näin seisakista saadaan kuluerä eikä tuotantoa tukeva investointi.

Ai et pidäkään stressistä? No, olisit heti sanonut - täällä huoltoseisakkiohjeet mielenrauhaa arvostaville. Ennakoi kesä ja lue saman tien.

Ville Lehto
Mielenrauhan maestro
LST Service

  • kuva sivustollakuva sivustolla

    Toimitusjohtaja,
    LST Service Oy

← Takaisin
Käytämme sivustolla evästeitä käyttäjäkokemuksen parantamiseksi. Selaamalla verkkosivustoa hyväksyt evästeiden käytön.