LST Group kasvatti liikevaihtoaan viime vuonna 16,9 miljoonasta eurosta 18,5 miljoonaan euroon.  Työt telakoilla ja lukuisissa muissa projekteissa ovat pitäneet yritystoiminnan vilkkaana. LST Group työllistää noin 160 sähköalan ammattilaista.

– Yrityksen liikevaihto on kasvanut useana vuonna peräkkäin ja vuosi 2017 oli vahvan kasvun vuosi. Projektiluontoinen liiketoimintamme takaa sen, että yritystoiminnan monipuolisuus säilyy vahvana tulevaisuudessa. Vuonna 2017 isoimmat projektimme olivat laivaprojektit Turun telakalla ja panssarivaunujen varusteluprojekti Puolustusvoimille, sanoo LST Groupin toimitusjohtaja Samuli Rantanen.

Sähkötekniikan alan tulevaisuuden näkymät ovat vahvat. Uutta teknologiaa tulee markkinoille jatkuvasti.

– Se luo mahdollisuuksia kaikille liiketoimintayksiköillemme. Sen lisäksi näen paljon potentiaalia myös oman organisaatiomme sisällä. Meillä on uusi sukupolvi tulossa esille asentajakunnassa ja toimihenkilöpuolella. Parhaan tuloksen saamme, kun kokeneiden osaajien taidot kohtaavat nuorempien taloon tuomat uudet ideat ja toimintatavat, Rantanen korostaa.

– Jatkuvassa muutoksessa yritykseltä vaaditaan ennakointi- ja uudistusmiskykyä. Vahvuutemme on toimittaa kokonaispaketti suunnittelusta asennukseen.

Yritys mukautuu kaikenkokoisiin projekteihin

Samuli Rantanen uskoo, että tärkein syy LST Groupin viime vuosien kasvuun on joustavuus.

– Tarpeen vaatiessa olemme iso konserni, jolla on lihakset suoriutua paljon työvoimaa vaativista projekteista ja toisaalla olemme pieni ja joustava yritys. Tämä johtuu konsernimme rakenteesta, jossa kaikki yhtiöt toimivat omalla alallaan itsenäisinä, mutta resurssimme liikkuvat yli yhtiörajojen.

– Vuonna 2018 toimintamme jatkuu viime vuoden tahtiin vilkkaana. Merkittäviä projekteja laiva- ja panssarivaunuprojektien lisäksi on ainakin Virve-asennusprojekti VR:lle, joka toteutetaan junavarikoilla ympäri Suomen.