LST:n Rauman yksikössä on lokakuussa aloittanut työnjohtajan tehtävissä Hannu Bovellan. LST laajensi toimintaansa Raumalle kesän lopussa tavoitteenaan vahvistua telakka-alan lisäksi myös teollisuus-, kiinteistö- sekä sähkösuunnittelun toimialoilla. Hannun tehtävänä on vastata Rauman alueella tehtävien asennushankkeiden kuten linjasaneerauksien, uudisrakennuskohteiden sekä teollisuuden prosessiasennuksien toteutuksesta yhteistyössä tiiminsä kanssa.

lst_nettisivut_hannuHannun mukaan parasta hänen työssään on sen vaihtelevuus. Hänellä on pitkä kokemus laivasähkötöistä, mutta myös muiden alojen sähköurakoinnista. Hannu toteaakin vahvuudekseen sen, että hän on päässyt näkemään työkenttäänsä sekä työntekijän että työnjohtajan näkökulmasta monissa eri ympäristöissä.

Luontevasti muuttuvissa tilanteissa

Hannulle hyvä työpäivä on sellainen, kun tietää tehneensä töitä juuri niin kuin on suunnitellut. Muutoksissa pitää pystyä kuitenkin toimimaan luontevasti.

– Monipuolinen kokemustaustani auttaa ennakoimaan vaihtuvia tilanteita. On helppoa samaistua muiden asemaan, kun on itsekin kokenut vastaavia asioita. Työssäni haastavinta on suunnitelmien muuttuminen ja tiiviit aikataulut. Onneksi saan toimia ammattitaitoisessa työporukassa, jonka ansiosta muutoksissakin kyetään onnistumaan, hän pohtii.

Luottamuksen rakentaminen tärkeää

Paljasjalkaisena raumalaisena Hannu on opiskellut ja tehnyt paljon töitä Rauman seudulla. Hän on valmistunut vuonna 1997 ja vuosien varrella hänelle on kertynyt työkokemusta useissa eri sähköalan yrityksissä. 2000-luvun alkupuolella hän on tehnyt työkomennuksia myös ulkomailla kuten esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Hollannissa.

Hannu painottaa työssään ennen kaikkea rehellisyyttä ja kykyä tarkastella asioita laajalla perspektiivillä.

– Uskon että pääsee pitkälle, kun hoitaa omat työnsä niin, että niistä voi olla ylpeä. Haluan rakentaa luottamuksellista suhdetta asiakkaisiin, koska se on työn jatkuvuudenkin kannalta tärkeää. Toisaalta hyvän tiimihengen muodostaminen on myös oleellista, hän kuvailee.

Paluu jousiammuntaan haaveissa

Hannun vapaa-aika kuluu perheen kanssa puuhaillessa. Bovellanin perheeseen kuuluvat Hannun ja hänen vaimonsa lisäksi kolme lasta, koira ja kissa. Harrastuksinaan Hannu mainitsee sulkapallon läiskimisen kaverin kanssa. Lisäksi hän on aiemmin harrastanut laitesukellusta ja jousiammuntaa ja onkin säästänyt välineet varmuudeksi, mikäli intoa lajeihin paluuseen vielä riittää.

– On ajanjaksoja, jolloin kotisohva vetää puoleensa töiden jälkeen, mutta parhaiten sitä kokee rentoutuvansa merellä. Keskellä saaristoluontoa arjen pyöritykset unohtuvat. Vietämmekin kesäisin paljon aikaa veneillen, ja talvella meri vetää puoleensa ajelemaan mönkijällä Rauman saaristossa, Hannu kertoilee.