Autonlatauskartoituksista apua päätöksentekoon

Turkulainen isännöintiyritys Isännöinti Levasma halusi kartoittaa sähköautojen latauskapasiteettia kahdessa isännöimässään kohteessa. Kartoituksen tekijäksi valikoitui sähköistyksen asiantuntija LST Service.

LST Service toteutti kahteen Isännöinti Levasman isännöimään taloyhtiöön autonlatauskartoituksen.

– Kartoitus tehtiin As Oy Helmisimpukkaan ja As Oy Turun Tervahoviin. Kilpailutimme kartoituksen tekijän, ja LST Servicen ratkaisu oli meille hinta-laatusuhteeltaan paras. Kartoitus vastasi juuri niihin kysymyksiin, joihin yhtiöiden hallituksissa toivottiin vastausta, kertoo Isännöinti Levasma Oy:n toimitusjohtaja Jyri Levasma.

– LST Servicen toimittamat raportit olivat selkeitä ja kertoivat kattavasti, mitä taloyhtiössä voidaan tehdä. Asia jää nyt taloyhtiöiden osakkaiden mietittäväksi ja asiaan palataan todennäköisesti lähitulevaisuudessa.

Lähtökohtana käytännönläheinen kartoitus

LST Servicen autonlatauskartoituksessa käydään läpi kiinteistön sähkökapasiteetti.

– Selvitämme kartoituksessa sen, millainen kapasiteetti kiinteistössä on ja millainen on sen laajennusmahdollisuus. Pienimmillään taloyhtiöön voidaan asentaa suoraan yksi tai kaksi latausasemaa, isoimmillaan voidaan uusia koko kiinteistön syöttökaapeli ja sähköpääkeskus, kertoo LST Servicen sähkötarkastaja Henry Laiho.

Kartoitukseen vaikuttavat myös asiakkaan toiveet.

– Selvitämme sen, paljonko latauspisteitä halutaan taloyhtiöön ja siitä näkökulmasta teemme kartoituksen. Täyssähköautojen lataukseen suositellaan 11 kilowatin latausasemaa, joten pidämme sitä resurssia silmällä aina kun teemme kartoitusta.

Laiho pitää tärkeänä, että asiakas saa kartoituksesta käytännönläheisen raportin.

– Meillä lähtökohtana on aina se, että asiakkaalle jää kartoituksesta selkeä ja ymmärrettävä vastaus. Käytämme vähemmän ammattikieltä ja enemmän tavalliselle ihmiselle tuttuja ilmaisuja, Henry Laiho painottaa.

Isännöinti Levasma Oy on turkulainen vuonna 2004 perustettu perheyritys. Levasma Oy hoitaa isännöintitehtävä korkeatasoisesti ja kiinnittää huomiota kiinteistöjen ylläpitoon ja huoltoon.

Lue lisää autonlatauskartoituksista >